Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


For Your Entertainment album

  Adam Lambert szinte üstökösként robbant be a nemzetközi zenei életbe. Igaz, Amerikaában már megismerhették a tehetségét, hiszen a 2009-es American Idolban kápráztatta el hétről hétre a közönséget és a zsűrit is. Felfigyeltek rá, különleges stílusára, mely a glam-rockból és a színházi zenékből táplálkozott, nyakon öntve sokszor egy kis elektronikával, dance-poppal is. Magyarán nem megszokott énekes személyiséggel, sőt, előadóval van dolgunk. Sokkal inkább egy istenáldotta tehetséggel.

 

Lemezét hallgatva, mely egyszerűen csak a Szórakoztatásodra (For Your Entertainment) címet kapta, valóban jól érezhetjük magunkat. És hogy nem mindennapi énekessel van dolgunk, azt jól szemnlélteti, hogy világsztárokat skerült hadrendbe állítania a lemezre. Olyanokat, akik számára mindig is példaképként szolgáltak. S ezek a világsztárok örömmel írtak dalokat Adamnek, hiszn azért ők is látják, mit jelent, ha valaki tehetséges. Adam Lambert olyan hanggal van megáldva, amellyel sok mindent ki tud fejezni. Erős, intenzív, képzett hang ez, amellyel játszni tud a lemezen. Kell is ez a játék, hiszen a dalok sorában megtalálunk olyanokat is, amelyek mintha csak egy musical, egy színházi darab betétdalai lennének. (No persze Adam már korábban fellépett színházi és musicaldarabokban, így nem áll messze tőle a színjátszás.) Erre ékes példa a Soaked című szám az albumról, amelyet a Muse énekes-gitárosa, Matthew Bellamy írt Adamnek. A keleties fődallamból kialakuló színházi dal a lemez egyik legjobb felvétele.

Bár akkor sem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk: mindegyik szám telitalálat. Mert a nyitódal, amely egyben a legrockosabb is, szintén sodró lendületű. Ezt pedig Justin Hawkins, a The Darkness frontembere írta, s maga is részt vesz a vokálrészekben. Aztán a OneRepublic-tag Ryan Tedderrel is készült egy dal, a Sleepwalker, amely egy kiváló, fogós darab. Persze a világhírű női eladók sem hiányozhatnak a lemezről. Mindjárt három is van belőlük: P!ink, Lady Gaga és Linda Perry. Hogy sorban haladjunk: P!nk a Whataya Want From Me című számot adta oda Adamnek, melyet az énekesnő eredetileg a saját albumára tett volna fel, ám végül mégis Adam Lambert kapta meg. A rádiók azóta nagy sikerrel játsszák ezt a dalt. Lady Gaga — aki nem kevésbé őrült előadó, mint Adam Lambert — a Fever című számnak volt a társszerzője, míg Linda Perry, a 4 Non Blondes egykori frontembere, sikeres zeneszerző-producer az A Loaded Smile című dallal segítette Adam karrierjét. A lemez több mint 71 perc hosszúságú, ugyanis pluszban még öt bónuszdal is felkerült rá.

Nincs mese, ez a srác nagyon ott van szeren. Személyisége, előadásmódja magával ragadó, szinte fantasztikus. Nagy jövő áll még előtte, remélhetőleg a zeneipar nem fullasztja ki idő előtt. Ő ugyanis a mi szórakoztatásunkra van itt, nem pénzcsinálásra!

(Adam Lambert: For Your Entertainment. Kiadó: Sony Music)
 

 Egy fantasztikus előadóval van dolgunkEgy fantasztikus előadóval van dolgunk

Számlista:
1. Music Again
2. For Your Entertainment
3. Whataya Want From Me
4. Strut
5. Soaked
6. Sure Fire Winners
7. A Loaded Smile
8. If I Had You
9. Pick U Up
10. Fever
11. Sleepwalker
12. Aftermath
13. Broken Open
Bonus Tracks
14. Time For Miracles
15. Master Plan
16. Down Teh Rabbit Hole
17. Voodoo
18. Can’t Let You Go